Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Save the date!

Na-tourcriterium verhuist naar zondag en quizt op zaterdag

BELGA
Putte Het Na-tourcriterium van Putte verhuist dit jaar naar een zondag: zondag 4 augustus om precies te zijn. Het wielerplezier in Putte beperkt zich niet alleen tot zondagnamiddag, want op zaterdag vindt de VABO Cycling Tour plaats en kan je komen quizzen met enkele bekende gezichten uit het wielermilieu.
Het Na-tourcriterium vond in het verleden, toen het nog werd georganiseerd bij de buren van Heist-op-den-Berg, op een maandag plaats en verhuisde vorig jaar naar vrijdag. De organisatie hoopte op het einde van de week meer volk te lokken naar het centrum van Putte. Dit jaar wordt er opnieuw verhuisd, naar een zondag. “Wij zijn altijd voorstander geweest van een criterium op zondag, maar de kalender liet het niet altijd toe. Op zondag is de hinder voor de lokale middenstand beperkt en heeft het evenement ook minder impact op de buren”, zegt organisator Karl Haverbeke. “Zondag 4 augustus is de laatste dag van het bouwverlof en vaak wordt die maandag nog als extra dagje verlof opgenomen, als compensatie voor de nationale feestdag op 21 juli. Qua datum zitten we dus goed. Er was nog even twijfel aangezien er op 4 augustus ook een criterium in Lombardsijde zou plaatsvinden. Toen bleek dat dat criterium er niet gaat komen, hebben we 4 augustus definitief vastgelegd. We vallen dan wel gelijk met de Ronde van Polen en de Clasica San Sebastian, maar als organisator van een criterium word je nu eenmaal altijd geconfronteerd met wielerwedstrijden die op hetzelfde moment plaatsvinden.”
“We beginnen er dit jaar ook vroeger aan dan de vorige jaren. Rond middernacht zou alles afgelopen moeten zijn. De aankomst van het Na-tourcriterium staat gepland omstreeks half 9 ‘s avonds. Vorige jaren begonnen de activiteiten om 16 uur, dit jaar starten we met een G-koers om 15 uur.” Naast de datum en uren zijn er nog enkele nieuwigheden. Zo word je al de dag voor het criterium in de wielerstemming gebracht. “Zaterdag organiseren we de VABO Cycling Tour en er is een quiz in onze VIP-tent op het Kerkplein. Iedereen kan deelnemen aan de quiz. Mensen uit het wielerwereldje worden uitgenodigd om mee te doen of te jureren: actieve wielrenners, ex-wielrenners, verzorgers,… Een nieuwigheid op zondag is onze dernykoers, die onze tijdrit vervangt.”

De organisatie geeft op 25 juni meer details vrij. Wie er op 4 augustus aan de streep zal staan is dus nog onduidelijk. De eerste contacten met potentiële renners voor het deelnemersveld zijn alvast gelegd. “Bovenaan het verlanglijstje staat onder andere Toon Aerts, Belgisch kampioen veldrijden en een populaire jongen. Ook Laurens Sweeck, een jongen uit de streek, zien we graag komen. We wachten uiteraard ook de resultaten van de renners in de Tour af”, aldus Haverbeke.