Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Geen berichten

Colbrelli, Lampaert, Dupont, Van Keirsbulck en De Buyst zijn de blikvangers

Colbrelli, Lampaert, Dupont, Van Keirsbulck en De Buyst zijn de blikvangers

Het derde Na-Tourcriterium in het centrum van Putte morgenavond 3 augustus focust vooral op renners uit de Tour. Niet minder dan 5 renners die Parijs haalden hebben hun komst bevestigd.

De Italiaan Sony Colbrelli  werd in ons land vorig jaar bekend toen hij de Brabantse Pijl won. In de Tour dit jaar was hij kort bij een ritoverwining: tweede plaatsen in La Roche sur Yon en Quimper. Rasspurter Colbrelli is een Italiaan met charme. Niet voor niks dat hij in België een fanclub heeft.

Ook Belgisch Kampioen Yves Lampaert, die maar enkele criteriums rijdt, tekent present in Putte. Lampaert genoot al heel veel sympathie door overwinningen in Dwars door Vlaanderen de voorbije jaren, het Bk tijdrijden in 2017 en mag zich sinds het Bk op de weg een echte vedette noemen.

Timothy Dupont en Guillaume Van Keirsbulck waren dit jaar de sterkhouders van het team Wanty-Groupe Gobert in de Tour. Guillaume voor de lange ontsnappingen, Timothy die bij zijn Tourdebuut aardig uit de voeten kon in de spurt. In Putte komt hij de Nederlander Fabio Jacobsen tegen. Een supertalent uit de Quick Step ploeg. Eerste jaar prof en spurtwinnaar van Nokere Koerse en de Scheldeprijs. Dan heb je iets in huis.

Verder op de deelnemerslijst 2 toppers uit het veldrijden: Laurens Sweeck en Toon Aerts.

En plaatselijk talent om in het oog te houden, want goed op dreef: Thomas Sprengers

Het Na-Tourcriterium in het centrum van Putte, op vrijdag 3 augustus, gaat al van start 16u met de finale van het PIDPA G-sport criterium voor sporters met een beperking, en daarna een bedrijvenkoers. Het eigenlijke criterium begin omstreeks 18 u met de voorstelling van de renners, om 19 uur een tijdrit over 1 ronde en om 20u de rit in lijn. De prijsuitreiking is voorzien rond 21.45u.

Klik hier voor alle deelnemers.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.