Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Geen berichten

Ook G-sport criterium voor sporters met een handicap

Ook G-sport criterium voor sporters met een handicap

 G-sport Vlaanderen vzw, Parantee-Psylos, Sport Vlaanderen en Pidpa slaan de handen in elkaar voor een uniek G-wegcriterium. Er worden 7 wielerwedstrijden voor sporters met een handicap georganiseerd. Eén van deze wedstrijden vindt plaats tijdens het Na-tourcriterium in Putte op 3 augustus. Criterium Putte is sport voor allen en dus zijn om 16u de G-sporters aan de beurt tijdens de slotwedstrijd van hun G-sport Criterium.

Sporters met een handicap verdienen alle kansen om te sporten. G-sport Vlaanderen vzw, Parantee-Psylos, Sport Vlaanderen en waterbedrijf Pidpa slaan de handen in elkaar voor een nieuwe editie van het ‘Pidpa G- wegcriterium’. Het criterium bestaat uit zeven wedstrijden over heel de provincie Antwerpen waarbij G-wielrenners de kans krijgen om hun sportieve grenzen te verleggen. De G-wielerwedstrijd in Arendonk op 29 april vormt het startschot van het ‘Pidpa G-wegcriterium’. Op 3 augustus eindigt het criterium in Putte tijdens een Na-Tourwedstrijd. Per wedstrijd nemen er gemiddeld zo’n 40 G-wielrenners deel. Na de succesvolle ‘G-supporterstrofee’ cyclocross tijdens de wintermaanden lanceren G-sport Vlaanderen vzw, Parantee-Psylos, Sport Vlaanderen met de steun van Pidpa een nieuwe editie van een recreatief alternatief op de weg voor wielrenners met een handicap. Het ‘Pidpa G-wegcriterium’ bestaat uit 7 wielerwedstrijden waarbij G-wielrenners hun sportieve uitdagingen aangaan. Alle betrokken partijen hebben met het G-wegcriterium de ambitie om personen met een handicap alle kansen te geven om hen te laten sporten en hen de stap te laten zetten naar een sportclub. De G-wedstrijden worden mee geïntegreerd in het dagprogramma van andere wielerwedstrijden zodat de toeschouwers naast de andere wedstrijden ook kunnen supporteren voor de G-wielrenners. Een sterk staaltje van sensibilisering.

De deelnemers aan het ‘Pidpa G-wegcriterium’ strijden tijdens zeven wedstrijden voor de overwinning. De leider in het klassement bij de heren en bij de dames rijden rond in een speciaal ontworpen en herkenbare leiderstrui. Volgende wedstrijden maken deel uit van het ‘Pidpa G-wegcriterium’:
• G-wedstrijd Arendonk: 29 april 2018
• G-wedstrijd Maria-Ter-Heide (Brasschaat): 27 mei 2018
• G-wedstrijd Kasterlee: 7 juli 2018
• G-wedstrijd Kontich: 8 juli 2018
• G-wedstrijd Geel: 13 juli 2018
• G-wedstrijd tijdens Na-Tour Herentals Fietst: 2 augustus 2018
• G-wedstrijd tijdens Na-Tour Putte (Mechelen): 3 augustus 2018

Pidpa, het waterbedrijf van de provincie Antwerpen, is trotse titelpartner van het G-wegcriterium. Mieke Van den Brande, voorzitter van Pidpa, licht toe: “Al jaren draagt Pidpa G-sporters een warm hart toe. Door het ondersteunen van het initiatief van ‘Supporters voor G-sporters’ en sinds 2017 ook met een heus Pidpa-wegcriterium. Ook in 2018 zetten wij deze traditie graag verder.” Pidpa wil zich niet alleen beperken tot G-wielerwedstrijden. Ook andere G-sportdisciplines kunnen in 2018 rekenen op de nodige ondersteuning van Pidpa. “Steden en gemeenten binnen ons verzorgingsgebied kunnen voor G-sportevents die zij ondersteunen
ook beroep doen op Pidpa”, vervolgt Mieke Van den Brande. “En met succes: ondertussen ondersteunt Pidpa al 18 G-sportevents in 12 verschillende sportdisciplines. Zo krijgt de slagzin van Pidpa ‘Water in beweging’ nog meer slagkracht: we zetten ook mensen in beweging!”

Liesbet De Vocht, één van de drijvende krachten achter de wielerwedstrijd in Arendonk op 29 april, is trots dat ze het startschot mag geven van het ‘Pidpa G-wegcriterium’: “Net zoals vorig jaar hopen we dat de G-wedstrijd in Arendonk weer een succes mag zijn. Ik ben nog steeds onder de indruk van de wilskracht, het enthousiasme en het plezier waarmee de G-renners hun wedstrijden rijden. We staan alvast klaar om de G-renners te verwelkomen tijdens hun eerste wedstrijd van het criterium.”

Naast het ‘Pidpa G-wegcriterium’ zijn er ook tal van andere wielerwedstrijden voor sporters met een handicap. Zo zorgt onder meer de unisportfederatie Parantee-Psylos voor officiële G-wedstrijden in heel Vlaanderen in samenwerking met wielerfederatie Cycling Vlaanderen. Zij organiseren een competitief regelmatigheidscriterium van tien wedstrijden met inbegrip van een BK tijdrijden en een BK op de weg voor licentiehouders.

Perscontact G-sport Vlaanderen vzw
Dimitry Beuckelaers, adviseur communicatie en fondsenwerving
M 0486 20 27 87
E dimitry.beuckelaers@gsportvlaanderen.be
www.supportersvoorgsporters.be

Perscontact Parantee-Psylos
Jeroen Bauters, coördinator communicatiebeleid
M 0473 79 37 21
E jeroen.bauters@parantee-psylos.be
www.parantee-psylos.be of www.parantee.be

Perscontact Pidpa
Alain T’Syen
M 0475 66 70 02
E alain.tsyen@pidpa.be
www.pidpa.be

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.