Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Geen berichten

Jasper Stuyven kijkt uit naar een leuk criterium in Putte

Jasper Stuyven kijkt uit naar een leuk criterium in Putte

Jasper Stuyven heeft een sterke Tour gereden. Momenteel is hij op vakantie maar wij konden hem strikken voor een kort interview.

Welke indruk heeft de Tour op je gemaakt?

Ik vond het een mooie en leuke Tour en het was best indrukwekkend. Alles verliep een beetje zoals ik had verwacht. Er was ook veel persaandacht. Ik vond het absoluut een leuke ervaring.

Hoe heb je deze tijd beleefd? Was er tijd voor leuke dingen?

In de Tour word je een beetje geleefd. Je moet eigenlijk gewoon fietsen, slapen en eten. Natuurlijk is er nog tijd voor leuke dingen maar dat is dan vooral ’s avonds aan tafel. Dan wordt er wat gepraat en gelachen.

In de tweede rit haalde je de prijs voor de strijdlust én de bolletjestrui. Je greep toen net naast ritwinst en de gele trui. Hoe voelde je je hierbij?

Eerst was ik vooral ontgoocheld omdat ik net naast ritwinst greep. Maar naarmate de Tour vorderde besefte ik dat het een mooie prestatie was. Zeker toen Thomas De Gendt vertelde dat het zijn jongensdroom was om ooit de bolletjestrui te mogen dragen. Toen was ik eigenlijk wel trots op mezelf.

Hoe schat je zelf toekomstgericht je massasprintkwaliteiten in de Tour in?

Ik denk niet dat ik me ga focussen op massasprints. Op de Champs-Élysées was iedereen moe en op dat moment kom ik beter tot mijn recht. Ik denk niet dat ik ooit echt ga meedoen om te winnen. Toch zeker niet tegen Kittel, Cavendish of Greipel ofzo. Dan moet alles echt heel goed meezitten.

Wat is het eerste dat je hebt gedaan als je thuiskwam?

Ik ben eigenlijk niet lang thuis geweest want ik vertrok meteen na de Tour op vakantie. Dus ik moest meteen mijn valies inpakken om snel te kunnen vertrekken.

Is het een zware opgave om nog een Na-tourcriterium te rijden na zo’n intensieve Tour? En wat zijn je verwachtingen in Putte?

Dat valt wel mee. Criteriums zijn vooral volksvermaak. Ik verwacht niet dat dat superzwaar is. Het duurt ook niet zo lang want het is maar 100 km. Ik ben wel blij dat ik mee kan doen in Putte. Het is dichtbij huis en Sean rijdt ook mee. Met hem ben ik goed bevriend. Ik kijk alvast uit naar een leuke avond in Putte!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.