Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Geen berichten

Persconferentie 27 juli 2016, de laatste info is bekend!

Persconferentie 27 juli 2016, de laatste info is bekend!

Op maandag 1 augustus 2016 is iedereen van harte welkom voor een dag boordevol activiteiten in het centrum van Putte, met als apotheose een groots Na-tourcriterium. Na verschillende aankomsten van de slotrit van de Ronde van België en Eneco Tour hopen we met dit wielerevenement Putte opnieuw de hoogdagen van weleer te laten beleven.

In eerste instantie willen wij als organisatie de gemeente Putte bedanken voor de gastvrijheid en de nodige steun die onontbeerlijk is om zo’n evenement te organiseren. Het engagement van de gemeente, evenals het enthousiasme van de lokale bevolking hebben ons alleszins de nodige kracht gegeven om er een mooie editie van te maken.

Het eerste Na-tourcriterium van Putte zal plaatsvinden op een gesloten parcours van 1,85 km in het centrum van de gemeente. De wedstrijd zal beslecht worden op een snel en technisch parcours met maar liefst 11 bochten. Vertrek- en aankomstplaats van de wedstrijd is op de Lierbaan ter hoogte van KBC. De renners zullen zich via de Lierbaan, Alice Nahonstraat en de Mechelbaan via de Eksterstraat en de Reetlei naar de Felix Morislaan begeven om vervolgens via de Cardijnlaan, de Rozenstraat en de Leuvensebaan terug de Lierbaan te bereiken. De renners zullen dit parcours maar liefst 50 keer afleggen, wat de totale wedstrijd op 92,5 km brengt.

Om 17u00 zal er een bedrijvenwedstrijd starten, ongetwijfeld een strijd op het scherpst van de snee. Er zullen een 15-tal bedrijven deelnemen. Het parcours wordt 15 maal afgelegd. De deelnemers zullen in een geweldige sfeer een mooie koers kunnen rijden en zich aan elkaar kunnen meten in gepersonaliseerde wielertruitjes. Om 18u30 kan je genieten van een publiciteitskaravaan die tweemaal zal passeren. De renners worden om 19u00 voorgesteld op het podium dat zich op het Kerkplein aan Café Eclipse bevindt. Het criterium start om 19u30. Nadien kan je nog genieten van een spetterend optreden van Level Six, met frontman Jo Hens uit Familie. Dj Wout zal de avond afsluiten en voor de nodige ambiance zorgen. Klik hier voor het volledige programma.

Langs het parcours zullen er naast de vele lokale horeca ook nog extra drank- en eetstanden zijn. Ook voor de allerkleinsten zijn er speciale attracties voorzien. Zij kunnen zich uitleven in een heus kinderdorp met tal van springkastelen en ‘gekke’ fietsen gelegen op de parking van de Kelvik Store. Wil je Putte eens vanuit de lucht bewonderen? Dit kan tijdens onze helikoptervluchten.

Maar dit is nog niet alles. Wij nodigen op 1 augustus ook 10 ex-ritwinnaars van de Tour de France uit. Liefst 57 ritoverwinningen hebben zij samen behaald. Herman Vanspringel, Karl Rottiers, Fons De Wolf, Rik Van Linden, Jos Spruyt, Jos De Schoenmaecker, Guido Reybrouck, Rudy Pevenage, René Martens en de grootste allertijden Eddy Merckx! Zij zullen op gepaste wijze gehuldigd worden in de feesthallen Klein Boom. Eddy zal tevens het startschot geven en dat is iets wat hij zelden of nooit doet.

Als organisatie zijn we ook enorm blij om als enige criterium in Vlaanderen gebruik te kunnen maken van de enige echte tafel van Vive le Vélo 2016. Hieraan zullen de interviews gebeuren met de ex-ritwinnaars. De tafel wordt ons ter beschikking gesteld door schepen Werner Timmermans.

Voor deze eerste editie hebben we een mooi deelnemersveld kunnen samenstellen. Het wordt een ‘Belgische’ editie. We hebben rekening gehouden met verschillende ploegen zodat we er een mooie wedstrijd van kunnen maken. Uiteraard hebben we ook aan enkele beloftes uit eigen streek de kans geboden om het op te nemen tegen ‘de grote jongens’. Ondanks de moeilijkheden omwille van de Olympische Spelen zijn we erin geslaagd enkele toppers naar Putte te halen. Zo zullen onder andere de winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne Jasper Stuyven, wereldkampioen veldrijden Wout Van Aert, ritwinnaar en beste Belg Thomas De Gendt en lokaal talent Sean De Bie deel uitmaken van het deelnemersveld.

Het volledige deelnemersveld vind je hier.

*Met dank aan restaurant Délice in Putte voor de perfecte service tijdens onze persconferentie.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.